tirsdag den 31. marts 2009

En dejlig fødselsdag

Så fik jeg holdt fødselsdag for familie og venner.
En rigtig dejlig aften med de fineste gaver, god mad og alle dem jeg holder af :)
Jeg kom først i seng kl. 1.00 i nat, efter at have ryddet af bordene og vasket op osv.
Så er en smule træt idag... Men skal nok live op, når først jeg sidder i flyveren på vej til Napoli.
Har pakket hele formiddagen og skal afsted om lidt.
Jeg er tilbage på lørdag med billeder fra min tur fra min nye kamera jeg fik i fødselsdagsgave igår. Glæder mig til at få det brugt :)
Ha det godt allesammen!

lørdag den 28. marts 2009

Forår i Præstø

Det blev alligevel til en lille køretur i formiddag, da jeg så det skønne vejr til morgen..
Denne gang gik turen til Præstø og områderne omkring... Solen skinnede og luften var dejlig lun.. Rigtig forårsstemning ved havnen. Der var også lige tid til et hurtigt kig i det røde pakhus - 3 etager proppet med loppeting.. Desværre fandt jeg ikke rigtig noget jeg ikke kunne undvære idag... Men hyggeligt er der nu, med de skæve gulve på loftet i det gamle pakhus :)
Jeg nåede lige hjem inden regnvejret startede.. Utroligt som vejret pludselig kan skifte.
Nu er vasketøjet og indkøbet klaret.. Så mangler jeg bare rengøringen!

fredag den 27. marts 2009

Så er det slut

- for denne gang..
Et meget overraskende resultat i x-factor finalen,men fuldt velfortjent!
Jeg var ellers overbevist om at Mohamed ville vinde og afslutte showet, med de 3 finalister der stod tilbage.. Men sådan blev det ikke.. Det bliver også for kedeligt, hvis alting skal være så forudsigeligt altid.
Der er desværre ikke noget særligt uforudsigeligt over min lørdag imorgen. Der står den på rengøring og indkøb inden fødselsdagen mandag.. Og så skal der vaskes tøj til ferien. Der bliver ikke meget afslapning denne weekend - godt jeg har ferie nu :)
Det bliver spændende at se, hvad vi skal få de næste mange fredagsaftener til at gå med, nu hvor x-factor er slut ;)

Jeg kan høre dynerne kalder på mig, så jeg vil lukke computeren ned nu.
Godnat og god weekend allesammen!

På en helt almindelig torsdag

Torsdag forvandledes fra en kedelig lang eftermiddag på kommunen til den mest fantastiske aften, der stod i kvindernes tegn... De smukkeste smykker til formiddable priser og de lækreste kager samlet på et sted.. Og tro mig, det trak kvinder til :)
Det værste ved sådan et smykkeparty det er, at jeg synes at stort set alle smykkerne falder i min smag. Men man må jo vælge!


Jeg måtte i hvertfald eje de her smykker fra Bygebjerg.com. Øreringene passer til min nye koral-farvede bluse :)
Efter at have gjort et smykke-kup var det tid til at smage på Irenes og mors fantastiske kager...
De var simpelthen så smukke, så man næsten ikke nænnede at skære af dem. Men smages det skulle de, og de smagte ligeså fantastisk, som de så ud.

De helt utrolige kager fra Mrs Cakeaholic

Mor havde bagt disse yndige påske-citronmuffins og hendes berømte browniesmuffins.

Det har været en rigtig shoppe-uge... Jeg er helt tosset med koralfarvet i øjeblikket, så måtte da også lige have denne bluse.. Håber det bliver rigtig forårsvejr i Napoli i næste uge. Der er ca. 18 grader i øjeblikket.

tirsdag den 24. marts 2009

Long time no blog

Så er jeg tilbage igen, og påsken står for døren... Mit karse er vokset sig flere centimeter højt og påskeliljerne er sprunget ud..
Men inden påsken går rigtig igang, har jeg en fødselsdag jeg skal have holdt.. 13 mennesker bliver vi i min lille 2-værelses.. Indkøbslisten er skrevet, så jeg skal på storindkøb på lørdag.
Det bliver en travl uge...
Torsdag er der smykkeparty hos min mor... Hun har inviteret rigtig mange veninder, så det skal nok blive en hyggelig tøse-aften med smykker og lækre kager. Og så har jeg en fagprøve, der står for døren, som jeg skal have lavet lidt forberedelser til inden fødselsdagen mandag aften.
Men når alt dette er gjort, så har jeg ferie - og så tager jeg til Napoli. Jeg tager afsted tirsdag eftermiddag. Kan slet ikke vente!

torsdag den 19. marts 2009

Frisk fisk

- fra det skønne Karrebæksminde
Frisk fisk skal der til i dette skønne vejr... Og findes der mon et bedre sted at hente sin fisk, end i det skønne Karrebæksminde? Der er en helt ubeskrivelig dejlig luft dernede ved vandet.. Og en dejlig stemning med de smukke gamle bygninger og de gamle fiskekuttere... Fisken vi spiste til aftensmad er kommet ind med denne charmerende gamle kutter.. Jeg måtte lige have et billede af den.. Det er altså en fornøjelse at købe fisk på denne måde.. Og den smagte skønt med små kartofler, smørsovs og persille.
Glæder mig til sommer, når pandekagehuset åbner dernede igen.. De er også altid turen værd :)

tirsdag den 17. marts 2009

Av av..

Av hvor har jeg haft ondt i min mave idag... Om det skyldes flødeskumskagen på arbejdet i eftermiddags eller om det er af helt naturlige årsager, ved jeg ikke helt... Jeg måtte i hvertfald overgive mig og slå med ned på sofaen efter arbejde. Fik dog mærket den milde forårssol på min gåtur hjem.. Og så gør det ikke så meget når solen står lige ind af vinduerne og varmer stuen op hele eftermiddagen og aftenen. Kan slet ikke vente til jeg kan bruge min dejlige altan igen.
Aftensmad blev der ikke meget af idag.. Havde slet ingen appetit, så jeg lavede mig en frisk smoothie af melon, jorbær, banan, blåbær og appelsin.. Sådan en glider altid ned :)

Når solen skinner ind i stuen, får jeg altid sådan en lyst til at så noget på min altan... Det er desværre lidt for koldt til at begynde at plante noget i altankasserne endnu. Så jeg fandt et brev karse frem, og i løbet af 5 minutter var det sået. Nu skal jeg bare vente en uges tid, så er der dejlig karse til æggemaden ;)

Jeg har aldrig rigtig vidst, hvad jeg skulle bruge de her små fine flade bøtter til, som jeg købte hos "Isabella" i forskellige søde farver en dag.. Men de er perfekte til det her formål. Karse holder jo ikke så længe af gangen, så jeg får kun brug for at så en lille portion engang imellem.

mandag den 16. marts 2009

Smuk weekend

Så er jeg tilbage efter en dejlig afslappende og smuk weekend. Vejret har været skønt, og det blev til en længere tur til både Skælskør, Korsør og en gåtur på stranden ved Bisserup, hvor der i øvrigt findes en utrolig hyggelig lille fiskerhavn...
Jeg nåede da også lige et smut forbi "Isabellas" og fik en lille kop te i de søde omgivelser...
Dog lidt trist start på weekenden, da Lukas røg ud af X-factor.. Jeg synes han var noget helt for sig selv på den fede måde. Men mon ikke vi ser mere til ham snart.

Weekenden blev rundet af med en god gang gammeldags stegeflæsk med små kartofler og persillesovs.. Mm..
Denne uge skal byde på lidt sundere retter.. Jeg må se, hvad jeg kan finde på.

Smukke siv ved Gavnø..

Se, hvor der blir bygget reder, når solen begynder at skinne..

Smuk udsigt ved Vester Bøgebjerg.

torsdag den 12. marts 2009

En dejlig overraskelse

Her i eftermiddag, da jeg lå og havde det lidt skidt på sofaen, bankede det pludselig på døren...

Da jeg åbnede døren, stod min søde mor med en pose nybagte brownies-muffins til mig... Mm.. En dejlig ovverraskelse på sådan en trist regnvejrsdag, som idag! De er godt nok lækre :)

mandag den 9. marts 2009

Godnat te

Sikke en dag...
Jeg har simpelthen lavet "ingenting" siden jeg kom hjem fra arbejde. Jeg var simpelthen så træt, så jeg besluttede mig for at tage en aften i dynernes tegn, og lod vasketøjet vente til imorgen.
Og iih hvor har det været skønt, bare mig og min sofa.
Jeg har haft lidt svært ved at falde i søvn på det sidste, så jeg har taget hul på en lille ting jeg fik af min mor en dag - Mødre kan læse tanker, tror jeg..

En godnat urte te fra Fredsted med Baldrian, citronmelisse, pebermynte, humle, røllike, kamilleblomst og rosenblade.
En blanding af tørrede urter, som mange steder bruges som et gammelt husråd mod lidt af hvert og en dejlig mild smag.
Jeg har normalt ikke den store tiltro til den slags, men teen virkede igår.. Jeg blev ganske vist søvnig og faldt i en dejlig søvn.. Så nu vil jeg drikke min te og hoppe under dynen, til endnu en dejlig nattesøvn..

Godnat allesammen!

onsdag den 4. marts 2009

En sand fornøjelse

Fredag gik turen til Zoo i København..
Endnu en dag med forårssol og plusgrader.

Det er nu dejligt at gå en tur i haven og dufte dyrene.. En duft man husker helt fra barndommen af.. Zoo er ved at bygge om, så de rodede lidt.. Til gengæld var der næsten ingen mennesker, så man kunne gå rundt i fred og ro og kigge på dyrene.

Jeg plejer altid at få en dårlig fornemmelse i kroppen, når jeg har været nede og kigge på bjørnene. De plejer altid at være triste og stressede, men denne fredag var det helt anderledes.
Aldrig har jeg set en isbjørn så glad... På denne dejlige forårsagtige dag i februar kastede en isbjørn sig rundt efter et stykke legetøj, svømmede på ryggen og baskede med de store bjørnepoter, klatrede op på klippevæggene og smed sit legetøj udover kanten og tog hovedspring efter det ned i vandet.. En sand fornøjelse!
Jeg ved ikke om det er til at se, men jeg fangede den store bjørn i et hovedspring :)

Zoo lukkede allerede kl. 16, så dagen sluttede af med en tur i Fields. Og selvom der kun skulle "kigges", så måtte jeg alligevel eje denne koralrøde bluse.

Mon ikke jeg får brugt den en dag, ved en festlig lejlighed ;)

Turen gik til Sverige

Så er ferien ovre.. Og det har været en uge med spontane udflugter og gøremål..
Da ugen startede, tænkte jeg på hvad jeg dog skulle få en uge til at gå med midt i februar, men det blev nu en bedre uge end forventet med sne og forårssol.

Tirsdag gik turen til Malmø. Ikke så stor en by som jeg forestillede mig, men en spændende by med masser af gode shoppingmuligheder og renere og pænere end København, trods de mange turister. . Dagen gik mest med at undersøge de mange spændende butikker og shoppingcentre, trods det fantastiske forårsvejr... Der er ikke er de store kulturelle turistmål i og omkring Malmø centrum.

Hvis I skulle lægge turen forbi Malmø en dag, så kan jeg trygt anbefale jer at tage en tur i den store butik Lagerhaus. Her findes alverdens kitschede yndige ting lige fra de fineste muffinsforme med kagemotiver, til de moderne badeænder i alverdens design.. Retro ting og spændende gaveideer, gaveposer og yndige ting til indpakning.. Jeg ku ha gået der i timevis!

Åhlens, som kan sammenlignes med Magasin kan også varmt anbefales.. Her er også alverdens spændende ting til hjemmet, dig selv og de små.. Dog til billigere priser, end Magasin.
Alting er i det hele taget billigere i Sverige!

Er man i Malmø bør man smutte en tur i HogM selvom vi har HogM herhjemme.. Udvalget var helt anderledes og specielt i undertøj og accessories afdelingen.. Gina Tricot, som er en kæde som HogM er også et hit i Sverige.. Tøj og accessories i pastelfarver til HogM-priser :)

Da der ikke var mere at se i Malmø centrum, gik turen helt spontant videre til universitetsbyen Lund - En utrolig charmerende gammel by, som i højeste grad er besøget værd.

Byen føltes større end den umiddelbart var, med mange hyggelige små gader.. Jeg kunne nemt have brugt en halv dag her også.. Men tiden var knap, så her gik tiden med mere kulturelle oplevelser ved en dejlig gåtur blandt byen gamle bygninger.
Lund har nogle utrolig smukke gamle bygninger - ærgrede mig lidt over, at der ikke var mere tid i denne hyggelige by.

mandag den 2. marts 2009

Tankespind...

Jeg har gået og funderet over, hvad meningen med en blog egentlig er.. For skriver vi noget her på vores blog, vi ikke kan fortælle vores nærmeste, når vi er sammen med dem, eller når vi sender dem en e-mail, en sms eller et brev med posten? Har vi bare nemmere ved at dele ud af vores oplevelser og erfaringer på denne måde, hvor svarene, fordommene og modsigelserne ikke slår os ud, når vi lader tankerne få frit løb?
Jeg tror dette er en sund måde at befrie tankerne på - og for mig selv, en god måde at slippe fri af mit evindelige tankespind.
Måske burde vi alle tage os den "hellige" tid der skal til engang imellem, for at få tømt vores hoved for alle de tanker og ideer der fylder op i vores små hoveder, og som stjæler fokus fra de ting, vi så gerne ville kunne fordybe os uforstyrret i til daglig.
Jeg vil lade det komme an på en prøve.

Denne blog vil afspejle mig, mit liv og mine interesser. Den vil give mine nærmeste en chance for at følge med i mit liv fra sidelinjen. Mine oplevelser, tanker og gode ideer - måske til inspiration for dem selv! :)

Mette Sofie