fredag den 29. maj 2009

Barndommens have


På tur i mor og fars have idag... Jeg elsker at komme "hjem" til min barndoms have og alle de hyggelige detaljer min mor og far har skabt i haven. Thomas skulle ud at spille poker med drengene i aften, så jeg besluttede mig for at tage hjem og bruge dagen og aftenen sammen med mine forældre. Vi har rigtig hygget os. Vi har været i Næstved storcenter og shoppe tøj og spise, og så købte vi guf med hjem, som vi hyggede med til en fed Kim Larsen koncert de viste på dr1 med gamle Gasolin numre, så vi alle tre sad og sang med i sofaerne. Der er ikke noget bedre end at komme hjem til de gamle trygge rammer og høre den gode gamle musik man er vokset op til.. De numre sidder rigtig dybt i mig, og jeg elsker at høre om mine forældres ungdom i tiden med Gasolin, Beatles, Abba osv. Det er skønt med gammelt musik!
Nu er jeg godt brugt og lige sat af herhjemme, så jeg kan hoppe i seng og håbe på at Thomas snart kommer hjem med en stor gevinst :)

torsdag den 28. maj 2009

Himmel blå

Himlen er blå udenfor til aften.. Det har været et skønt vejr idag og med skønne meldinger.. For banken sagde ja til at låne os til landstedet.. MEN Thomas ejerlejlighed skal sælges før vi kan købe noget nyt.. Sådan er tingene blevet efter krisen, for at skabe mere sikkerhed for bankerne... øv øv.. Men sådan er det åbenbart for alle mennesker i øjeblikket. Det gør straks tingene mere komplicerede og lige nu er jeg dybt frustreret over, at han ikke også bare sidder i en lejet leglighed som mig. Uafhængig fra den ene dag til den anden... Men ja... Livet skal vel være lidt uretfærdigt til tider - men jeg er bestemt ikke den eneste der er ked af situationen med lejligheden. Nu håber vi bare ikke at drømmestedet bliver solgt for næsen af os, før lejligheden ryger... Det ville næsten ikke være til at bære.
Nu vil jeg gå i seng og se om jeg kan få lukket øjnene lidt længere tid i nat. Det har godt nok været en lang dag på kommunen fyldt med spænding og forventning omkring mødet med bankrådgiveren.
Godnat allesammen!



Kylling med oliven og feta

Aftenens nemme ret bestod af:
Kylling marineret med finthakkede syltede hvidløg i chiliolie, finthakket rød peber og timian, pyntet med grønne og sorte oliven skåret i små skiver og blød frisk feta i rustikke tern. I ovnen på 180 grader i ca. 25 min.
Hertil tomat/bønnesalat med pinjekerner - vendt i olivenolie på en pande med lidt salt og peber.

onsdag den 27. maj 2009

Bare fordi...

- jeg fik lyst..
Jeg elsker at fotografere.. Disse billeder tog jeg i weekenden og har så siddet og leget lidt med dem idag.. Synes selv de blev ret fede faktisk ;)

tirsdag den 26. maj 2009

Sommerfugle i maven

Vi har været ude at se på vores drømme landsted her til aften.. Skuffede blev vi i hvertfald ikke.. Huset var omgivet af den dejligste have, ligesom en lille park, folde og en sø lige uden for køkkenvinduerne. Beliggenheden og omgivelserne kunne bare ikke være mere landlige og smukke. Huset var vi også ret vilde med begge to. Der skal laves en del, men mest afslibning, maling og afhøvling af gulve, så det er til at overkomme. Staldbygningen rummede også mange muligheder... Så nu er vi spændte på hvad banken siger og hvad tilstandsrapporten viser. Håber ikke vi skal vente for længe, for sommerfuglene flyver allerede rundt i maven på mig :)

Man må sige at vejret er skiftet her til aften.. Det skiftede fra 25 graders varme til regn, lyn og torden. Lige vejr til en kop kaffe og en skål is under dynen til en god film. Og så må jeg jo nok hellere gå tidligt i seng. - Arbejdet venter atter imorgen tidlig, selvom jeg får svært ved at falde i søvn... Jeg får altid enormt meget energi og bliver slet ikke træt, når spændingen er på sit højeste! Der følger mere om vores drøm på bloggen, når vi har set tilstandsrapporten en af dagene :)

mandag den 25. maj 2009

Jeg har en drøm...

- en drøm om et dejligt og smukt landsted med træer og marker omkring i idylliske omgivelser... Og hvor min drøm om at kunne handle med fine loppeting derhjemme engang imellem udover på hjemmesiden, kan gå i opfyldelse.. Et sted hvor børnene kan boltre sig i en dejlig stor grøn have og hvor man vågner om morgenen og kigger ud over smukke marker.. Jeg er så heldig at Thomas også altid har ønsket sig et gammelt charmerende landsted... Så er der ikke så meget at diskutere der!
Vi har egentlig ikke rigtig kigget seriøst efter noget og har egentlig heller ikke rigtig snakket om, at vi skulle flytte sammen endnu... Men tænk så.. Nu er stedet der pludselig til en overskuelig pris... Vores fælles drømmested 10 km fra Næstved centrum. Det er bare helt perfekt, og vi skal ud og se på det imorgen eftermiddag, når vi har været i banken. Jeg tør slet ikke håbe på noget endnu... Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde at jeg ikke allerede havde møbleret huset og ordnet haven i mine drømme. Har helt sommerfugle i maven.. Den fornemmelse har vi begge to - Det kan blive vores hjem! Håber ikke vi bliver skuffede... En ting er helt sikker.. Jeg kommer ikke til at lukke et øje i nat af bar spænding :)

søndag den 24. maj 2009

Lampefeber


Weekenden har stået på loppemarkeder, og man kan sige at jeg har haft lampefeber! Jeg faldt simpelthen for disse grønne blomstrede retro lamper, og prisen var lige efter min smag. Så der var ingen tvivl om, at de skulle med mig hjem. Hvad der skal ske med dem, ved jeg endnu ikke... Måske de får en plads i køkkenet og over spisebordet i kolonihaven. Det er lige kolonihavestil.

Denne fede røde retrolampe, fandt jeg samme sted. Passer perfekt i et ungt køkken med røde køkkenmaskiner og gryder... Om den kommer til at hænge i mit eget køkken en dag, eller om en anden falder for den er også stadig uvist.. Men med hjem kom den altså!
Dagen idag er blevet tilbragt i korsør hos Thomas' mor. Vi har hjulpet hende med at sortere en masse inden flytningen. Efter mange timers sortering og oprydning gik vi ud og spiste dejlig oksemørbrad, så vi er trætte og stopmætte nu. Jeg kan lige nå en halv time på sofaen, inden jeg vælter ind i seng. Nu er ferien jo desværre ovre!
Godnat

lørdag den 23. maj 2009

Dejlig morgen

Jeg har sovet længe idag... Det var ikke helt planen, men sådan blev det altså.. Vejret var heller ikke noget at råbe hurra for, da jeg vågnede, så vi har taget os god tid her til morgen og fået go morgenmad med æg og bacon, kaffe og smoothie. Så bliver vi ikke sultne de næste mange timer..
Dagen står nok på en køretur.. Jeg ved endnu ikke hvor turen går hen, men vi møder nok nogle loppemarkeder og gør nogle stop undervejs. Måske der bliver tid til et lille kig i kolonihaven eller et lille besøg hos min nevø Daniel.. Jeg har svært ved at undvære ham længere tid af gangen og der sker rigtig meget i øjeblikket som hans faster skal følge med i. Så jeg har en god undskyldning for at komme og lege, kysse og kramme et par gange om ugen :)

fredag den 22. maj 2009

Tiltrængt

Jeg må sige, at disse fridage har været tiltrængt, for jeg er løbet fuldstændig tør for energi.. Vejret skifter hele tiden udenfor, men ser dog ud til at klare lidt op her til aften.. Idag har jeg lavet "ingenting" og jeg har ikke engang dårlig samvittighed.. - For det var tiltrængt og lige hvad der skulle til for at føle sig godt tilpas og afslappet igen efter en travl uge.. Ikke engang vejret kunne lokke til morgen. Efter et dejligt bad i morges, har jeg blot hygget mig med fodbad, Boligliv, serier på 2éren og en lur i ny og næ.. Skønt! Nu synes jeg efterhånden jeg trænger til lidt luft.. Thomas kommer og henter mig snart, så mon ikke der lige er tid til en dejlig aftentur udover landet, inden den står på mad og sofahygge hos ham i aften!?

torsdag den 21. maj 2009

Regn på min rude...

Så kom regnen... Jeg har kunne fornemme at det var på vej hele eftermiddagen og ventede egentlig bare på at lyset udenfor skulle slukkes for en aften.. Men det gør nu ikke så meget, for jeg er alene hjemme og har tændt stearinlysene i stuen og kryber om lidt ned under mit tæppe til filmen "Gasolin". Eftermiddagen har stået på oprydning.. Vasketøjet må vente til imorgen, for nu er jeg træt og trænger til at ligge ned. Det er ligesom om energien slukkes, når lyset slukkes udenfor. Imorgen er jeg frisk og klar igen når solen står op på en blå himmel.
En dejlig Kristi Himmelfarts aften til jer alle!

Team Tivoli


Så kom vores teamdag, hvor jeg skulle ud og hygge med mine nye kollegaer.. Det var bare super hyggeligt og vejret var helt perfekt til at rende rundt i Tivoli. Vi tog afsted fra kommunen efter arbejde igår og tog toget frem og tilbage til København sammen allesammen og var først hjemme 23.15 igår aftes... Dødtrætte efter at have prøvet forlystelser, snakket og pjattet hele dagen! Glæder mig allerede til næste teamtur.. Vi kommer alle super godt ud af det med hinanden, unge som ældre på kryds og tværs, det er bare dejligt når man har det sådan på sin arbejdsplads :)

Aftensmaden blev indtaget på Pirateriet... Et stort skib der er lavet om til restaurant, hvor tjenerne er klædt ud som sørøvere og kaptajner.. Jeg spiste en "Mytteri i kabyssen" som i kan se ovenover... En lækker burger med nogle pommesfrtites lignende kartofler, salat med syltede grøntsager og Chutney... Mm..

Idag står dagen på rengøring og tøjvask... Thomas spiller x-box med drengene idag i sin lejlighed, så når solen alligevel ikke skinner på altanen endnu, så vil jeg se at få styr på lejligheden. Håber der bliver tid til at male soveværelset en af disse fridage. Men kolonihaven skal også have en omgang maling inden den for alvor bliver taget i brug ... Så mon jeg når det hele denne weekend?

tirsdag den 19. maj 2009

Nogle gange....

-trænger man bare til at koble heeeelt fra og komme helt derud hvor kragerne vender... Og sådan en dag har jeg haft idag... Alt for mange tanker, for mange bekymringer og følelsen af at være lukket inde på et meget lille sted... Så det blev til en lang aftentur udover markerne, hvor tankerne blev skiftet ud med alverdens smukke indtryk og pudsige indslag fra naturens dyr. Hvor er det dejligt at blive mindet om alle de fantastiske ting der findes udenfor de travle byer engang imellem...

Uanset hvor vi kom hen på turen, så var der nysgerrige dyr omkring en. Jeg har specielt en svaghed for køer, og der er kalve alle vegne nu.. :)
Nu er det tid til at putte på sofaen med is og dyner... Dejlig afslutning på en ellers trist dag!

Syg er verden...

Hvad er der dog sket med "mennesker" de seneste år... Volden vokser og vokser og der er ikke længere noget der hedder respekt eller medfølelse for andre mennesker. Hver dag hører jeg om nye skudepisoder eller knivdramaer i tv og radio og sidder fuldstændig uforstående tilbage efter sådan nogle triste nyheder, og spekulerer over, hvad de her mennesker får ud af sådanne grufulde gerninger! Det er så meningsløst i mine øjne! Idag hørte jeg om endnu en skudepisode i Næstved som var affyret fra en bil på åben gade... Hvad skal det dog ende med og kan man overhovedet føle sig sikker nogle steder mere. Måske jeg står det forkerte sted på det forkerte tidspunkt en dag og bliver ramt af et meningsløst skud... Verden kan med et' ændres for mit vedkommende, hvis jeg er uheldig at stå i vejen midt i en konflikt. En ting er at forbrydere som de her mennesker, hævner sig med skud og vold.. - noget andet er, at opgørene foregår på åben gade blandt uskyldige mennesker med en trist skæbne. Jeg forstår det ikke... Og jeg begynder mere og mere at spekulere på, om jeg mon bør sætte børn i verden, hvis ikke jeg kan give dem tryggere vilkår end dette! Skræmmende!

mandag den 18. maj 2009

Sejren er vor...

- sejren er vor, vi har vundet, sejren er vor!
Knap så spændingsfuld, men skøn kamp igår aftes trods alt! Vi vandt og det var det afgørende.. Kunne vi dog lige ha fået den sidste bold i kassen, så ku vi ha lukket munden på de syngende Brøndbyfans... Drengene gjorde det sgu godt, mens de gul-blå faldt på stribe og der var stor jubel i den lille stue ved hvert eneste mål! :)

søndag den 17. maj 2009

Klar til kamp!

Og der er selvfølgelig ingen tvivl om hvem der heppes på i aften ;)
Vi spiser tidligt i aften, maden er i ovnen og der er ikke længe til kampen går igang. Øllene ovenover signalerer hvem jeg holder med.. En enkelt Carlsberg skal der i hvertfald til i denne spændene kamp. Håber vi vinder.. Jeg er nemlig omgivet af Brøndby fans på arbejdet.. Og de skal jo ikke tro de er noget ;)
God kamp til alle jer bloggere der følger kampen i aften!

Lørdagsshopping


Så blev den udasatte shoppingtur endelig til noget, og turen gik selvfølgelig til København. Først en tur i Fields til regnen tog lidt af, og så en tur ind på strøget... Mit shoppingparadis nummer 1!
Og hold da op, hvor vi fik shoppet. Jeg tog egentlig derind med det mål at jeg skulle finde mig et par gladiator sandaler og nogle nye jean... - men kom hjem med alt andet end det!
Sådan går det ofte i min verden...
Der blev lige tid til en afslappende stund i sofaerne hos Joe & The Juice... De lækreste juices a la smoothies, hvor tenderen står og presser juicen på bestilling... Super lækker forfriskning!

Da vi nu var taget helt til København skulle vi da også lige et smut i det italienske supermarco Ello, som er en stor rustik bygning ned til en havn omgivet af husbåde, og fyldt med alverden italienske produkter, ingredienser og pasta i alle former. Her kan man bla. få type 00 mel til at lave rigtig italiensk pizzadej af. Det er helt klart et besøg hver, når man alligevel er på de kanter. Vi kunne desværre hverken købe frisk kød eller ost fra delikatessen, da det ikke ville kunne holde sig i bilen. Den italienske is, måtte vi også nøjes med at kigge på af samme årsag.
Men kan man lide ægte italiensk is, så skal den købes der!
Vi faldt døde om efter den lange tur og sov både fra aftensmaden og lørdag aften. Men så må den bare stå på ekstra hygge i aften.

torsdag den 14. maj 2009

Sådan


Sådan så resultatet af vores hjemmefiskede havørred ud, efter lidt kærlig behandling i køkkenet. Det var simpelthen det fineste lækreste kød ligesom laks og det smagte helt fantastisk. Sådan en skal Thomas helt sikkert fiske efter igen en dag. Der er godt nok meget kød på siderne af sådan en 1 kilos havørred. Der blev endda lidt til overs til se sultne katte, der havde duftet fisken ;)

Thomas havde skåret forårsløg ud i tynde skiver, skåret citroner ud i små trekanter og krydret med persille, purløg, salt og peber i midten af fisken, så smagen kunne trække ind i kødet på fisken. Derefter blev der tilsat lidt hvidvin. Saucen var en ganske almindelig smørsauce tilsat persille og citron... passede perfekt til fisken. Resten af vinen delte vi til fisken. Det kan roligt anbefales :)

tirsdag den 12. maj 2009

Strandet...

Eftermiddagen og aftenen idag blev tilbragt på stranden i det varme sand... Det var så varmt så solen brændte i kinderne ude ved vandet. Det er bare den bedste form for afstressning - at ligge på et tæppe med sine yndlingsblade og en pose guf..
Idag var der så endelig bid på krogen. Hele 2 gange i løbet af et par timer, det var bare helt fantastisk. En stor Ørred og en Hornfisk blev hevet i land. Thomas er igang med at rense fiskene nu... Den del springer jeg gerne over.. Men når vi skal have Ørred til aftensmad imorgen, så deltager jeg gerne ;)

mandag den 11. maj 2009

Lokkende rejer


Igår så jeg en pose med pæne rejer, da jeg var nede og handle, men da de var frosne, måtte jeg væbne mig med tålmodighed, hvis de skulle i min mave... Det er ikke så tit jeg får lyst til rejer, men lysten til en hjemmelavet rejesalat var pludselig STOR igår, og rejerne måtte i kurven sammen med asparges og citroner!
Da jeg kom fra arbejde idag var rejerne tøet op, så jeg skyndte mig at røre en rejesalat sammen og tog mig et stykke rugbrød med frisk rejesalat til en sen frokost. Det er noget af det nemmeste i hele verden og tog mig kun 5 minutter...
Tror jeg vil kaste mig over en hjemmelavet Sommersalat snart, det er rigtig sommerspise :)

søndag den 10. maj 2009

Mors dag

Hold da op, blomsterbutikkerne må have travlt på denne dag... Mors dag betyder fyldte parkeringspladser og kø ved kasserne i samtlige havecentre tror jeg... Men det er da også en skøn tradition, hvor de der ikke er så gode til at huske på at forkæle sin mor til hverdag, kan benytte chancen på denne dag! Min mor har selvfølgelig også fået blomster idag... Og hun havde endda kage klar til dem der havde lyst til at kigge forbi. Der blev hygget nogle timer hos mine forældre med kaffe og kage, "de blå-øjede" og med et kig i deres dejlige have. Idag fik jeg øje på en yndig plante, som jeg aldrig har bemærket før. - Løjtnants hjerte, hedder den. (På billedet ovenover) ...

Syrenerne er rigtig sprunget ud nu og fylder hele haven med dens dejlige duft.. Jeg fik et par grene med hjem til spisebordet, så nu dufter der ligeså skønt hos mig. Gad vide hvad jeg finder i haven næste gang!? :)

lørdag den 9. maj 2009

Stemningsbilleder...

- fra en smuk konfirmation igår

Det var simpelthen den smukkeste og mest tøsede konfirmation jeg endnu har været med til... Min kusine Bibis konfirmationsfest igår... Jeg ved ikke om i kan fornemme det ud fra billederne, men det var bare helt fantastisk smukt. Vi havde en dejlig dag og sluttede aftenen af med denne skønne kage til kaffen... Den er selvfølgelig lavet af Irene (Mrs Cakeaholic) - og den faldt selvfølgelig også i god smag hos alle.. Både hvad udseendet og smagen angik.. Mm...


Idag har vi været trætte og har sovet længe... Turen i eftermiddag gik til Møn, Bøgo og videre til Stubbekøbing... En dejlig lang tur, som resulterede i at vi var så trætte, så vi måtte have en dejlig ret med hjem fra Vikingegryden til aften... Vi har nydt en flaske rødvin til maden, som vi fik med hjem igår, blandet en god portion blandet slik fra byen, og vil nu nyde resten af aftenen i sofaen til en god film og en rest af den skønne kage fra igår. Altid skønt, når man får rester med hjem :)

torsdag den 7. maj 2009

Forberedelser

- til konfirmationen imorgen...

Gaverne er klar

Så er der bare det sædvanlige spørgsmål tilbage... Kan jeg have det her på?

Sangen er i printeren, skjuleren er arrangeret og jeg mangler nu kun at skrive mit hjemmelavede kort og bestemme mig for, hvad mit outfit skal bestå af imorgen. Da det nu er min kusine som skal konfirmeret, så ville denne lyserøde sag jo passe glimrende i farven. Men er den for prangende mon.. hmm..? Det ender altid med, at jeg finder ud af hvad jeg skal have på i sidste øjeblik. Men sådan er vi kvinder vel bare!

tirsdag den 5. maj 2009

Nye puder

Så fandt jeg endelig nogle puder med FARVER.. Er efterhånden godt træt af mine creme og sandfarvede puder, så der må lidt farve på tilværelsen. Kunne ikke stå for denne prikkede sag. den lille er i lyserødt fløjl.

Kolonihaven kalder på mig... Jordbærbedet kalder for at blive luvet, og jeg skal have sået gulerødder inden ugen er omme, så vi også kan have dejlige gulerødder til madlavningen i år. Faldt over denne bog i Netto idag... Der står alt hvad man har brug for, når man har kolonihave og grøntsager!
Jeg er efterhånden ved at have opsparet lidt energi igen.. Mig og Thomas har delt en god flaske rødvin til maden i aften, så nu sover jeg helt sikkert godt i nat ;) Godnat til alle bloggere i Blogland!

mandag den 4. maj 2009

Aften tur

Dagen idag har været fantastisk... Ingen opgave, intet stress og jag, bare hygge med lige præcis det jeg havde lyst til idag. Så da opgaven var afleveret i formiddag lagde jeg vejen forbi mon storebror som havde ferie. Vi tog en tur i byen og undersøgte byen genbrugsbutikker for sjove ting og spiste derefter en dejlig frokost, inden vi hentede min dejlige nevø i dagplejen. Han så noget overrasket ud, da hans faster pludselig stod i døren sammen med farmand ;)

Aftenen har stået på en dejlig tur udover landet gennem de mange små idylliske landsbyer i omegnen. Det vrimlede med harer på alle markerne og jeg nåede lige at få et glimt af en harekilling på tæt hold.
Det er så dejligt når solen skinner og der er gang i naturens dyr.

Nu er jeg omsider blevet rigtig træt og parat til at gå i seng. Imorgen venter en spændende dag i min nye afdeling på kommunen. Jeg glæder mig til at lære mine nye kollegaer rigtigt at kende. Og så skal der skrives sang til kusinens konfirmation... Det er lige i sidste øjeblik på grund af fagprøven, så er lidt spændt på hvad det ender med. Hvis der er nogle af jer der har nogle "sjove" sange, hvor konfirmanten skal lave nogle sjove ting, så vil jeg da gerne have en ide med på vejen :)
Godnat til alle jer i Blogland!